spravce_majetku_logo

Blog - Jaké jsou přínosy inventarizace pomocí QR kódů?

Inventarizace je často časově a personálně náročný proces. Zejména proto, že firmy a další organizace používají zastaralé progamy na evidenci majetku, nebo si vedou evidenci v papírové formě. Právě proto ve Správci majetku používáme inventarizaci pomocí QR kódů. Tento způsob inventaritace je jednoduchý, časově nenáročný a potřebujete k tomu minimální usilí ze strany personálu.

Jaké jsou výhody inventarizace pomocí QR kódů?

  • Jednoduchá a rychlá inventarizace: Skenování QR kódů je rychlý proces, který minimalizuje čas potřebný pro inventarizaci majetku.
  • Minimální námaha personálu: Personál nemusí manuálně vyhledávat a zapisovat inventární čísla, což snižuje námahu a riziko chybovosti.
  • Automatické označení majetku: Systém automaticky označuje majetek jako zinventarizovaný po naskenování QR kódu, což eliminuje chyby a nepoctivé chování.
  • Jednoduchý přístup k informacím: QR kódy umožňují snadný přístup k detailním informacím o majetku přímo v aplikaci Správce majetku.

Ptáte se co to vlastně je ten QR kód?

Jedná se o typ maticového čárového kódu nebo zjednodušeně o dvojrozměrný čárový kód.

V aplikaci Správce majetku je pomocí QR kód označen veškerý majetek. Každý majetek má unikátní QR kód, který zároveň slouží jako jeho identifikátor. Nepléct ale s inventárním číslem, to je v aplikaci uvedeno samostatně.

QR kód najdete na kartě majetku, můžete ho vytisknout a nalepit na majetek, zároveň máte na štítku i základní informace o majetku jako je Název a inventární číslo.

QR kódy nepoužíváme jenom na inventarizaci, ale můžete si jej naskenovat i mimo ní např. pokud chcete vědět bližší informace o majetku, požádat o přesun nebo třeba o opravu. Nemusíte tak hledat podle inventárního čísla nebo názvu, ale stačí jednoduše naskenovat přímo v aplikaci.

Zajímá vás víc o procesu inventarizace nebo o aplikaci Správce majetku?

Mrkněte do naší dokumentace nebo na naše video. Případně nás kontaktujte! Rádi se vám budeme věnovat.